Välkommen till Andelsägarbolagets blogg.

Här kommer vi berätta om aktuella händelser som berör det som vi på Andelsägarbolaget brinner för och dagligen arbetar med nämligen att utveckla bostadsområden i Sverige genom Delägarboende.

Vill du lämna tips och synpunkter eller kommenterar så gör gärna det

Välkommen!

Henrik Friman, VD

onsdag 24 januari 2018

Lunchmöte med en professor

Förra veckan träffade vi professor Hans Lind på ett lunchmöte.
Hans har sedan 2011 varit ett bra bollplank för oss och också tagit upp Andelsägarmetoden i några artikar och även i sin bok, Åtkomliga bostäder.
Jag fick lära mig ett nytt begrepp - Basbostad. Med basbostad menas en bostad som är sådan att den efterfrågas av ett hushåll som, av olika skäl, vill lägga så lite pengar som möjligt på sin bostad. Självklart ska basbostaden uppfylla alla normer för att tillgodose bl.a. hälsa och säkerhet.
Detta innebär att man kan göra avkall på viss standard och funktion samt att läget kan vara "sämre" (område, våningsplan, väderstreck etc.).
För oss är detta begrepp intressant eftersom vi nu kommer lansera möjligheten att kombinera Andelsägarlägenheter och hyreslägenheter med rimlig hyra.
Genom att kombinera dessa upplåtelseformer skapas det vi kallar Trapphusintegration och dessutom ger intäkterna från försäljning av andelar lägre kapitalkostnad. Sammantaget skapar vi då möjlighet för såväl långsiktig social- som ekonomisk hållbarhet.
En god lunch med Hans ger alltid nya vinklar och vi hoppas kunna fortsätta samarbete och samtalen med Hans.
Professor Hans Lind

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar