Välkommen till Andelsägarbolagets blogg.

Här kommer vi berätta om aktuella händelser som berör det som vi på Andelsägarbolaget brinner för och dagligen arbetar med nämligen att utveckla bostadsområden i Sverige genom Delägarboende.

Vill du lämna tips och synpunkter eller kommenterar så gör gärna det

Välkommen!

Henrik Friman, VD

onsdag 30 augusti 2017

Ny ledning på Botkyrkabyggen

Efter en härlig sommar är det nu full fart igen. Alla Andelsägare har nu tillträtt efter försäljningen på Odlingsvägen i Storvreten och Andelsägarbolaget har kunnat göra rapporten över samarbetet med Botkyrkabyggen så här långt. Det är med stolthet vi kan summera läget med att det har fungerat över förväntan på alla plan trots de många negativa utspel som "experter" gjorde i media under 2012 och 2013.

Jobbar man med affärsutveckling så ger ofta dessa utspel en bra energikick och så var det även i vårt fall. Man vill helt enkelt visa att man har rätt och gör därför saker mer noggrant och ofta bättre. Det har också gällt personalen på Botkyrkabyggen som har engagerat sig på ett fantastiskt sätt och tillsammans har vi löst de problem och frågeställningar som uppkommit.

Vårt samarbete med Botkyrkabyggen har pågått sedan 2010 och hela utvecklingsarbetet och etableringen av Andelsägarmetoden har skett där.

Det är väldigt spännande att just jobba med Botkyrkabyggen eftersom deras utmaning är stor, både socialt och ekonomiskt. Många av bolagets områden byggdes under 70-talet och måste nu genomgå betydande renoveringar, dessutom ska man bygga nytt för att möte den stora efterfrågan som finns.

Det vi nu kan konstatera i vår analys är att fastighetsbolag som har dessa utmaningar kan vända negativa spiraler till positiva och dessutom med god ekonomi och rimliga hyresnivåer om man använder Delägarboende i större skala.

Vårt arbete med att etablera konceptet Andelsägarmetoden på fler marknaden har därför nu påbörjats.


Nu är det ny ledning och flera personer på nya befattningar på Botkyrkabyggen och jag har denna vecka haft tillfälle att träffa nya ledningen och summera vad som hänt fram tills nu och visat vår vision för hur alla erfarenheter som vi tillsammans med bolaget har byggt upp, nu kan användas för att upprusta och nyproducera med ekonomisk- och social hållbarhet.

Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik resa tillsammans med den nya besättningen på Botkyrkabyggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar